Spaghetti al pomodoro: Έτσι θα ζητήσετε στη Νάπολη τα γνωστά σε εμάς σπαγγέτι ναπολιτάνα.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να χρυσίσουν.
  2. Τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 4 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία τους.
  4. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.
  5. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε το μαγείρεμά τους σε χαμηλή φωτιά.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
  7. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

Στο ποτήρι μας ένα κλασικό ναπολιτάνικο Piedirosso.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών