Spaghetti al pomodoro: Έτσι θα ζητήσετε στη Νάπολη τα γνωστά σε εμάς σπαγγέτι ναπολιτάνα.
10'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να χρυσίσουν.
- Τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 4 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.
- Ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε το μαγείρεμά τους σε χαμηλή φωτιά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.
Στο ποτήρι μας ένα κλασικό ναπολιτάνικο Piedirosso.