Spaghetti al pomodoro: Έτσι θα ζητήσετε στη Νάπολη τα γνωστά σε εμάς σπαγγέτι ναπολιτάνα.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να χρυσίσουν.
  2. Τα βγάζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 4 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία τους.
  4. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.
  5. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε το μαγείρεμά τους σε χαμηλή φωτιά.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.
  7. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με ολόκληρα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

Στο ποτήρι μας ένα κλασικό ναπολιτάνικο Piedirosso.

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών