
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Τεμάχια: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την αραβική με γέμιση από τη ρεβυθάδα που περίσσεψε, ξεκινάμε σουρώνοντας το ζουμί από τα ρεβύθια, το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβύθια, το δυόσμο και το ταχίνι (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τα πολτοποιούμε. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε όσα από τα ρεβίθια χρειάζονται για να αποκτήσει τη σύσταση πουρέ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρόκα, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα στις αραβικές πίτες και τις τυλίγουμε σε ρολά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 53.