20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: για 2 τσουρέκιαΔιαδικασία
Για την ζύμη
- Ρίχνoυμε τη νωπή μαγιά στο γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Αλλατίνη, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το αλάτι και τη λιωμένη μαγιά.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος – σκεπασμένη– για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προσθέτουμε τα κόντιτα εσπεριδοειδών και ξαναζυμώνουμε ελαφρώς, να σκορπίσουν παντού.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε 2 κουλούρες, τις οποίες τυλίγουμε ελαφρώς σαν σαλίγκαρους.
- Τις αφήνουμε σκεπασμένες να διπλασιαστούν σε όγκο, για άλλη 1 ώρα.
- Πασπαλίζουμε τα τσουρέκια με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.