Αρώματα πορτοκαλιού θα μοσχοβολάει φέτος το πασχαλινό μας τσουρέκι, το οποίο γίνεται υπέροχα αφράτο και μαστιχωτό χάρη στο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Αλλατίνη, το οποίο μας βγάζει ασπροπρόσωπους ακόμα και στα δύσκολα!

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2 τσουρέκια

Διαδικασία

  1. Ρίχνoυμε τη νωπή μαγιά στο γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Αλλατίνη, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, το αλάτι και τη λιωμένη μαγιά. Ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  2. Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος – σκεπασμένη– για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τα κόντιτα εσπεριδοειδών και ξαναζυμώνουμε ελαφρώς, να σκορπίσουν παντού.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε 2 κουλούρες, τις οποίες τυλίγουμε ελαφρώς σαν σαλίγκαρους. Τις αφήνουμε σκεπασμένες να διπλασιαστούν σε όγκο, για άλλη 1 ώρα.
  4. Πασπαλίζουμε τα τσουρέκια με σουσάμι.
  5. Ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών