Μια πικάντικη στραπατσάδα, έτοιμη στο πι και φι. Μην αμελήσετε να προμηθευτείτε αραβικές πίτες για το σερβίρισμα!

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε.
  2. Ρίχνουμε στη μύτη του κουταλιού: κύμινο, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κάρδαμο, τον κόλιανδρο, τσίλι και αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Χοντροτρίβουμε στο μούλτι τα ντοματάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να ψηθούν.
  7. Σερβίρουμε τη στραπατσάδα ζεστή με αραβικές πίτες ζεσταμένες για 1 λεπτό στο γκριλ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών