ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBucatini all’ amatricianaΙταλική μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι και κόκκινη σάλτσα με μπέικον
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την ιταλική μακαρονάδα καπονάτα με μελιτζάνες και ντομάτα, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
  3. Αφαιρούμε το λάδι από την κατσαρόλα, αφήνοντας μόνο 4 - 5 κουτ. σούπας (το υπόλοιπο λάδι το φιλτράρουμε και το κρατάμε για άλλο τηγάνισμα).
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε την ιταλική μακαρονάδα καπονάτα με μελιτζάνες και ντομάτα με βαρελίσια φέτα.

Στο ποτηρι μας ένα δροσερό φρέσκο Ξινόμαυρο. Και ροζέ, αν επιθυμείτε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών