10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Κόβουμε 600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε) σε κύβους.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν.
- Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 - 4 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 6 - 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε) και σερβίρουμε.