ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκυθάκια με λαχανικά σοταρισμένα και μυρωδάτο λαδολέμονο άνηθουΚολοκυθάκια με λαχανικά σοταρισμένα και μυρωδάτο λαδολέμονο άνηθου «Κολοκύθι μέλι» μας το είπαν ο Σαντάν και η Εύα, γιατί έχει μια μελωμένη γλύκα, όπως άλλωστε όλα τα λαδερά.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το καμπάκ τσιντμέ (κολοκύθι μέλι) ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να μείνει με ελάχιστα υγρά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  4. Μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, να μελώσει το φαγητό, αλλά να μη λιώσουν τα κολοκύθια και οι ντομάτες και να κρατάνε ελαφρώς στο δόντι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.
  6. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο, ακόμα και κρύο, όπως άλλωστε και τα περισσότερα λαδερά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών