ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσια μάγουλα με κυδώνια, μαυροδάφνη και ανεβατό τυρί ΕλασσόναςΜοσχαρίσια μάγουλα με κυδώνια και ανεβατό τυρί Ελασσόνας

Από «Το τετράδιο της Ερατώς» μέχρι πιο πρόσφατες συλλογές, αυτή η συνταγή συμπεριλαμβάνεται σχεδόν πάντα στα αφιερώματα στη σμυρναίικη κουζίνα.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα με κάππαρη ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι και το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Βγάζουμε τα μισά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα ξύσματα εσπεριδοειδών, τη μισή ποσότητα κάππαρης, το δεντρολίβανο και το μπούκοβο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα κρεμμύδια δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα ντοματάκια, την υπόλοιπη κάππαρη και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 100 ml νερό. Μαγειρεύουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε την καπνιστή γλώσσα μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, σείουμε να καλυφθεί καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Τακτοποιούμε τη γλώσσα με τη σάλτσα σε πιατέλα, από πάνω απλώνουμε όμορφα το μείγμα κρεμμυδιών που είχαμε αφήσει στην άκρη και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, απλώνουμε τη γλώσσα με τη σάλτσα και τα κρεμμύδια πάνω από ένα αφράτο ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών