ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦωλιές από κανταΐφι με καυκαλήθρες και ξινομυζήθραΦωλιές από κανταΐφι με καυκαλήθρες και ξινομυζήθρα
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για την καπούσκα* ορφανή ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το λάχανο για περίπου 10 λεπτά.
  2. Το στραγγίζουμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάχανο για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ, την πιπεριά και αλατοπίπερο.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα (προσέχουμε, όμως, να μην παραβράσει το λάχανο).

Μυστικά

Καπούσκα : Η λέξη είναι ρώσικη, αλλά η συνταγή από τη Θράκη. Πρόκειται για μαγειρευτό λάχανο με πελτέ και καυτερή πιπεριά. Συνήθως μαγειρεύεται με κιμά, αρνί ή χοιρινό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών