15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Διαδικασία
- Για την καπούσκα* ορφανή ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το λάχανο για περίπου 10 λεπτά.
- Το στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το λάχανο για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον πελτέ, την πιπεριά και αλατοπίπερο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα (προσέχουμε, όμως, να μην παραβράσει το λάχανο).
Μυστικά
Καπούσκα : Η λέξη είναι ρώσικη, αλλά η συνταγή από τη Θράκη. Πρόκειται για μαγειρευτό λάχανο με πελτέ και καυτερή πιπεριά. Συνήθως μαγειρεύεται με κιμά, αρνί ή χοιρινό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.