ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚάρι massaman με μοσχάριΚάρι massaman με μοσχάριΤο κάρι panaeng περιέχει κόκκινες πιπεριές τσίλι, λεµονόχορτο, τζίντζερ και φυστίκια. ∆εν είναι υπερβολικά καυτερό, ενώ έχει γλυκόξινη γεύση. Χρησιµοποιούµε όποιο τρυφερό κοµµάτι µοσχαριού προτιµάµε.

20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την συνταγή κάρι panaeng με μοσχάρι ξεκινάμε και ζεσταίνουµε το λάδι σε µια κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ και σοτάρουµε την πάστα κάρι σε µέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά ή µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της.
  2. Προσθέτουµε το µοσχάρι και σοτάρουµε για 5 λεπτά.
  3. Προσθέτουµε 130 ml από το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τον πουρέ ταµάρινδου και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Σιγοβράζουµε για 5-7 λεπτά, χωρίς να σκεπάσουµε το σκεύος.
  4. Παρόλο που αυτό το κάρι πρέπει να γίνει ξηρό, µπορούµε να προσθέσουµε λίγο ακόµα νερό ενώ µαγειρεύεται, αν θεωρήσουµε ότι έχει στεγνώσει πολύ. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  5. Μεταφέρουµε το κάρι σε ένα µπολ σερβιρίσµατος, το περιχύνουµε µε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και πασπαλίζουµε µε ξύσµα λάιµ και φέτες τσίλι. Σερβίρουµε το κάρι panaeng με μοσχάρι µε ρύζι, noodles και αγγουράκι τουρσί.

Μυστικά

* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών