
10'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μεταξύ σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον ή το λαρδί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τα σκόρδα, σοτάρουμε για 1/2 λεπτό και αποσύρουμε.
- Πετάμε τα σκόρδα.
- Σε ένα ανοξείδωτο μπολ, μεγάλο τόσο ώστε να χωρέσει μετά όλα τα ζυμαρικά, χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Το μπολ πρέπει να έχει μέγεθος τέτοιο ώστε να μπορεί να εφαρμόσει στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό και ο πάτος του να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού – θα φτιάξουμε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά το ποτό και πιπέρι, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μπολ στο μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των ζυμαρικών, τον μάραθο και αλάτι και ανακατεύουμε διαρκώς.
- Τα αυγά πρέπει να ζεσταθούν τόσο ώστε να «μαγειρευτούν» και να γίνουν μια σχετικά πυκνή κρέμα, χωρίς να «ψηθούν» και να κομματιαστούν.
- Προσθέτουμε τώρα τα στραγγισμένα ζυμαρικά, σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε καλά με πιρούνα.
- Προσθέτουμε το μπέικον μαζί με το λίπος του τηγανιού, καθώς και την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με το κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.