ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kέικ ανανά
35' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για την κρέμα

Διαδικασία

Κέικ

  1. Κάροτ κέικ με κρέμα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου περίπου 22 εκ.
  3. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το αλάτι.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και σταματάμε το μίξερ.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  8. Τέλος, ενσωματώνουμε τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση

  1. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το κέικ και το κόβουμε σε δύο φέτες σαν παντεσπάνι.
  2. Αλείφουμε τον ένα δίσκο με ένα μέρος από την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.
  3. Αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε τα πλαϊνά του με τριμμένα καρύδια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών