35'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Κομμάτια: 10Για την κρέμα
Διαδικασία
Κέικ
- Κάροτ κέικ με κρέμα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου περίπου 22 εκ.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και σταματάμε το μίξερ.
- Προσθέτουμε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
- Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συναρμολόγηση
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το κέικ και το κόβουμε σε δύο φέτες σαν παντεσπάνι.
- Αλείφουμε τον ένα δίσκο με ένα μέρος από την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.
- Αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε τα πλαϊνά του με τριμμένα καρύδια.