35' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10

Για την κρέμα

Διαδικασία

Κέικ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου περίπου 22 εκ.
  3. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το αλάτι.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και σταματάμε το μίξερ.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα των κοσκινισμένων υλικών, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).
  8. Τέλος, ενσωματώνουμε τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Συναρμολόγηση

  1. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το κέικ και το κόβουμε σε δύο φέτες σαν παντεσπάνι.
  2. Αλείφουμε τον ένα δίσκο με ένα μέρος από την κρέμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο.
  3. Αλείφουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε τα πλαϊνά του με τριμμένα καρύδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών