45' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 9

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C, στον αέρα. Αφού κάψει, απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
  2. Τα βγάζουμε, τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Στο μεταξύ, καβουρδίζουμε μαζί τα καρύδια με τα φιστίκια Αιγίνης για 8 λεπτά. Τα αδειάζουμε και αυτά σε ένα άλλο πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι μόνα τους και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με τα καρύδια και τα φιστίκια Αιγίνης· δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη, απλώς ψιλά κομμάτια. Ο λόγος που κόβουμε τα αμύγδαλα ξεχωριστά είναι ότι, επειδή είναι πιο σκληρά, χρειάζονται περισσότερο χτύπημα από τους άλλους ξηρούς καρπούς.
  5. Αδειάζουμε όλους τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και τους ανακατεύουμε.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν πολύ (τουλάχιστον για 7 λεπτά).
  7. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, φροντίζοντας να ενσωματώνεται το καθένα προτού ρίξουμε το επόμενο.
  8. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σε 4 δόσεις στο μείγμα βουτύρου-αυγών (χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ για να μην πεταχτεί παντού το αλεύρι).
  9. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
  10. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας απαλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης.
  11. Κάνουμε το ίδιο με το τριμμένο καρότο.
  12. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε δύο ταψιά διαμέτρου 28-30 εκ.
  13. Μοιράζουμε εκεί το μείγμα και χτυπάμε τα ταψιά δυνατά στον πάγκο εργασίας μας, για να φύγει από το μείγμα ο αέρας.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C (στον αέρα) για περίπου 30 λεπτά. Μπορούμε να ψήσουμε ταυτόχρονα τα κέικ, σε διαφορετικά ράφια. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκαν καλά, βυθίζοντας στο κέντρο του καθενός ένα λεπτό μαχαίρι· θα πρέπει η λάμα του να βγει στεγνή και καθαρή, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
  15. Βγάζουμε τα κέικ από τον φούρνο και τα ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκι, να κρυώσουν, για περίπου 1 ώρα.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με το βούτυρο, ώστε να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και κουταλιά-κουταλιά την άχνη.
  3. Αν έχουμε αποχυμωτή, βάζουμε μέσα το τζίντζερ για να πάρουμε τον χυμό του. Αν δεν έχουμε, το τρίβουμε στη λεπτή πλευρά του τρίφτη και πιέζουμε το τρίμμα σε ένα λεπτό σουρωτήρι για να βγάλουμε τον χυμό του.
  4. Το ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζουμε το ένα κέικ πάνω σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στο κέντρο του την κρέμα.
  2. Την απλώνουμε λίγο με μια σπάτουλα.
  3. Ακουμπάμε πάνω το άλλο κέικ και το πιέζουμε απαλά προς τα κάτω, ώστε να απλωθεί παντού η κρέμα.
  4. Κοσκινίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη.
  5. Το κάροτ κέικ με τζίντζερ και κρέμα από ανθότυρο είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε αμέσως, διαφορετικά το διατηρούμε στο ψυγείο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών