ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ μεγάλη ζαχαροπλαστική της ΆνδρουΗ μεγάλη ζαχαροπλαστική της Άνδρου
35' προετοιμασία
11' ψήσιμο
Σύνολο: 46'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καρυδάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, το παντεσπάνι και την κανέλα.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το καρύδι.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε πάνω στη λαμαρίνα μικρά μπισκότα διαμέτρου περίπου 3 εκ., με μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο φουσκώνουν λίγο.
  7. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 11 λεπτά.
  8. Μόλις κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα ενώνουμε ανά δύο βάζοντας ανάμεσά τους μαρμελάδα βερίκοκο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών