
35'
προετοιμασία
11' ψήσιμο
Σύνολο: 46'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καρυδάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, το παντεσπάνι και την κανέλα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το καρύδι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε πάνω στη λαμαρίνα μικρά μπισκότα διαμέτρου περίπου 3 εκ., με μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο φουσκώνουν λίγο.
- Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 11 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα ενώνουμε ανά δύο βάζοντας ανάμεσά τους μαρμελάδα βερίκοκο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.