30'
προετοιμασία
3 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 3 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για το κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και λαδοτύρι, ξεκινάμε σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος, για να απομακρύνουμε θραύσματα οστού από τον τεμαχισμό τους.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε στο καθένα από 2 βαθιές τομές. Μπήγουμε στην καθεμία από 1 κομμάτι σκόρδο.
- Βάζουμε τα φύλλα λαδόκολλας το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο, φτιάχνοντας δηλαδή 4 διπλά φύλλα. Μοιράζουμε στο κέντρο τους τα κομμάτια του κατσικιού και γύρω τους μοιράζουμε από 8 κομμάτια ντομάτα, 8 κομμάτια πατάτα και 2 κομμάτια κρεμμύδι.
- Μοιράζουμε επίσης από 100 γρ. τυρί, κομμένο σε κύβους, και από 4 κλωνάρια θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και μοιράζουμε στα πακέτα το κρασί και το ελαιόλαδο.
- Τυλίγουμε σφιχτά κάθε διπλό φύλλο λαδόκολλας σε πουγκί, ώστε να κλείσουμε καλά μέσα όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται, δένουμε με σπάγκο σε πακέτο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C και βάζουμε τα πουγκιά μέσα σε ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.