ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣγαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσίκιΓαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσικάκι από την Κρήτη
45' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το Κατσικάκι στο ταψί με μαράθια και αγκινάρες ξεκινάμε και πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κρέατος.
  2. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες και κρατάμε μόνο τις «κούπες». Αφαιρούμε τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα και κόβουμε τα υπολείμματα από τις σκληρές βάσεις τους. Στη συνέχεια κόβουμε τις καρδιές στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό τους «χνούδι».
  3. Βάζουμε τις καρδιές σε μια λεκάνη που έχουμε ετοιμάσει με κρύο νερό και τα δύο κομμένα λεμόνια, για να μη μαυρίσουν.
  4. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τις κομμένες πατάτες, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και άφθονο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Σε ένα μεγάλο ταψί -που να χωράει άνετα τα κομμάτια του κατσικιού- τακτοποιούμε τις πατάτες, το κρέας και τις αγκινάρες. Περιχύνουμε με το νερό.
  7. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα, καλύπτοντας τα χείλη του, και στη συνέχεια καλύπτουμε το ταψί, με τον ίδιο τρόπο, με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (επειδή η συνταγή βασίζεται στις μυρωδιές του μάραθου και της αγκινάρας, καλύπτουμε το ταψί ώστε να μείνουν μέσα οι υδρατμοί).
  8. Ψήνουμε για 2 ώρες στο μεσαίο ράφι του φούρνου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κατσικάκι.

Οι αγκινάρες μάς υποχρεώνουν να αναζητήσουμε το κρασί μας ανάμεσα στα «φιλικά» προς αυτές κρασιά: Μοσχοφίλερο, ξηρό λευκό Μοσχάτο, Ρομπόλα, Sauvignon blanc.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών