ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια λεμονάτα σε ζωμό δεντρολίβανουΡεβύθια αγιορείτικα, λεμονάτα, σε ζωμό δεντρολίβανου

Τα ρεβύθια αποτελούν βασική τροφή σε όλες τις μαροκινές κουζίνες. Βοηθούν στην απορρόφηση των πρωτεϊνών που περιέχονται στα ταζίν και στις σούπες με κρέας. Ως street food, σερβίρονται σε χάρτινα χωνάκια και πασπαλίζονται με λίγο κύμινο.

1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουµε τα ρεβύθια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος.
  2. Τα στραγγίζουµε πάλι και κρατάµε 250 ml από το νερό τους.
  3. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει ελαφρώς.
  5. Προσθέτουµε τα ρεβίθια και το νερό τους, καθώς και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι.
  6. Προσθέτουµε την πιπεριά, το κύµινο και τον κόλιανδρο και σοτάρουµε για λίγα δευτερόλεπτα.
  7. Αφού αρχίσουν να σιγοβράζουν, τα σκεπάζουµε και τα αφήνουµε για 3-4 λεπτά, µέχρι να ζεσταθούν.
  8. Σερβίρουµε σε µικρά µπολ και συνοδεύουµε µε ψωµί.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών