Τα ρεβίθια αποτελούν βασική τροφή σε όλες τις μαροκινές κουζίνες. Βοηθούν στην απορρόφηση των πρωτεϊνών που περιέχονται στα ταζίν και στις σούπες με κρέας. Ως street food, σερβίρονται σε χάρτινα χωνάκια και πασπαλίζονται με λίγο κύμινο.

1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουµε τα ρεβίθια, τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του µαγειρέµατος. Τα στραγγίζουµε πάλι και κρατάµε 250 ml από το νερό τους.
  2. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει ελαφρώς. Προσθέτουµε την πιπεριά, το κύµινο και τον κόλιανδρο και σοτάρουµε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουµε τα ρεβίθια και το νερό τους, καθώς και φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι. Αφού αρχίσουν να σιγοβράζουν, τα σκεπάζουµε και τα αφήνουµε για 3-4 λεπτά, µέχρι να ζεσταθούν.
  3. Σερβίρουµε σε µικρά µπολ και συνοδεύουµε µε ψωµί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών