Όπως οι Γάλλοι χρησιμοποιούν τη σαντιγί και οι Ιταλοί το μασκαρπόνε, έτσι κι εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι για να δημιουργήσουμε υπέροχα γλυκά, από κέικ και μπάρες μέχρι απολαυστικές τούρτες σοκολάτας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑφράτο κέικ λεμονιού με γλάσοΑφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο
15' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κέικ με γιαούρτι και αρώματα εσπεριδοειδών, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ξύσματα και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  7. Αφήνουμε, το κέικ με γιαούρτι και αρώματα εσπεριδοειδών, να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη. Αν θέλουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού.

Μυστικά

Για πιο πλούσιο σερβίρισμα, μπορείτε να το «παντρέψετε» με γλυκά κουταλιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 134.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών