20'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Διαδικασία
- Για το κέικ με βερίκοκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τα πολτοποιημένα βερίκοκα και την άχνη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα 20 - 22 εκ. ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε τα κομμένα στη μέση βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά. Το κέικ με βερίκοκα δεν φουσκώνει ιδιαίτερα και παραμένει υγρό στο εσωτερικό του.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.