20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με βερίκοκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο με τα πολτοποιημένα βερίκοκα και την άχνη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα 20 - 22 εκ. ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω βάζουμε τα κομμένα στη μέση βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  5. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά. Το κέικ με βερίκοκα δεν φουσκώνει ιδιαίτερα και παραμένει υγρό στο εσωτερικό του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών