40'
προετοιμασία
2' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 12'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τα κεφτεδάκια
Για τη «μαγιονέζα» αβοκάντο
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια γαρίδας με «μαγιονέζα» αβοκάντο, πρώτα ρίχνουμε τις γαρίδες στον πολυκόφτη και τις χτυπάμε με διακοπτόμενη λειτουργία μέχρι να ψιλοκοπούν καλά, αλλά να μη λιώσουν.
- Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά, χωρίς όμως να πιέζουμε δυνατά το μείγμα με τις παλάμες μας, για να μη λιώσουν τα κομματάκια γαρίδας.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ.
- Μεταφέρουμε το ταψάκι με τα κεφτεδάκια στον φούρνο, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά το πολύ, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Μαγιονέζα αβοκάντο
- Παράλληλα, χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το οποίο ρίχνουμε στο τέλος, σε αργή ροή, όπως φτιάχνουμε την κλασική μαγιονέζα.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη μαγιονέζα αβοκάντο και ανάμεικτες πρασινάδες με φέτες λωτού και αβοκάντο, μυρωδικά της αρεσκείας μας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.