ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραγανά κεφτεδάκια μπακαλιάρου με άρωμα λεμόνιΤραγανά κεφτεδάκια μπακαλιάρου με άρωμα λεμόνι
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα με μυρωδικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια με μυρωδικά και λεμόνι, αρχικά βάζουµε το κρεµµύδι και τον µαϊντανό στον πολυκόφτη και τα ψιλοκόβουµε.
  2. Στη συνέχεια, κόβουµε το ψωµί σε κοµµάτια µε το χέρι και το προσθέτουµε στον πολυκόφτη µαζί µε το αυγό και τα χτυπάµε ελαφρώς.
  3. Προσθέτουµε τον κιµά, το κύµινο, την πάπρικα, µαύρο πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αναµειγνύουµε µέχρι να γίνουν ένα παχύ µείγµα, µαζεύοντας ανά διαστήµατα τα υλικά από τα τοιχώµατα του µπολ µε ένα κουτάλι.
  4. Εναλλακτικά περνάµε το κρεµµύδι από τον τρίφτη, ψιλοκόβουµε τον µαϊντανό, τρίβουµε το ψωµί και τα προσθέτουµε στον κιµά σε ένα µπολ, όπου έχουµε βάλει και τα αυγά, τα µπαχαρικά και τα καρυκεύµατα. Τα ζυµώνουµε.
  5. Με υγρά χέρια πλάθουµε µπαλάκια σε µέγεθος καρυδιού και τα βάζουµε σε µια πιατέλα.
  6. Τα σκεπάζουµε και τα βάζουµε στο ψυγείο µέχρι να τα χρειαστούµε.

Σάλτσα με μυρωδικά

  1. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το βούτυρο σε χαµηλή φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 5-6 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
  2. Προσθέτουµε την πάπρικα, τον κουρκουµά, το κύµινο και το τσίλι ή το πιπέρι καγιέν και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουµε τον ζωµό και τον κόλιανδρο (ή τις 2 κουτ. σούπας µαϊντανό αν τον προτιµήσουµε) και τα αφήνουµε να πάρουν βράση.
  4. Προσθέτουµε τα κεφτεδάκια, ανακινώντας το τηγάνι έτσι ώστε να διασκορπιστούν στη σάλτσα.
  5. Σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 40-45 λεπτά.
  6. Προσθέτουµε τον µισό µαϊντανό και τον χυµό λεµονιού και αλατοπιπερώνουµε. Τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά ακόµα.
  7. Αν χρησιµοποιήσουµε λεµόνι τουρσί, το ξεπλένουµε καλά κάτω από τρεχούµενο νερό, αφαιρούµε και πετάµε τη σάρκα και τις λευκές ίνες και κόβουµε τη φλούδα σε λωρίδες. Την προσθέτουµε στα κεφτεδάκια.
  8. Τα µεταφέρουµε σε πιατέλα, ρίχνουµε τον υπόλοιπο µαϊντανό και σερβίρουµε τα κεφτεδάκια με μυρωδικά και λεμόνι µε ξεροψηµένο ψωµί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών