
20'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 16-19Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα, πιπεριά και βασιλικό, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, την ντομάτα και την ψίχα του ψωμιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάδι, το ξίδι, το μυρωδικό, το αυγό και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τους περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
- Βάζουμε 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν ζεσταθεί καλά, χωρίς να βγάζει καπνούς, βάζουμε λίγους-λίγους τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια φωτιά, περίπου 6 - 7 λεπτά την κάθε δόση.
Μυστικά
Εναλλακτικά, αν δεν θέλουμε να κάνουμε τα κεφτεδάκια τηγανητά, τα ψήνουμε στους 200° C στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Μια παγωμένη μπίρα Bock (μαύρη Lager).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.