30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2- 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, Ρίχνουμε την μπίρα, τις ντομάτες, το μέλι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
  2. Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε το μείγμα σε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αδειάζουμε τους κεφτέδες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών