Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ψωμιού, όλοι οι συνδαιτυμόνες μοιράζονται και γεύονται τους κρόκους από τα αυγά. Το ψωμί είναι επίσης απαραίτητο, για να απολαύσουν την πλούσια, γευστική σάλτσα.

30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Βάζουµε τον κιµά, το κρεµµύδι, το σκόρδο, τα µυρωδικά και τα µπαχαρικά σε ένα µπολ και ανακατεύουµε καλά. Αλατοπιπερώνουµε.
  2. Πλάθουµε κουταλιές από το µείγµα σε µπάλες.
  3. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουµε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια και τα σοτάρουµε για 8-10 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν παντού, γυρίζοντάς τα ανά διαστήµατα.
  4. Βγάζουµε τα κεφτεδάκια µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σκουπίζουµε το τηγάνι µε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

  1. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει.
  2. Προσθέτουµε το σκόρδο, το κύµινο, την κανέλα και την πάπρικα και τα σοτάρουµε για 1 λεπτό ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
  3. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τις ντοµάτες και τη χαρίσα και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.
  4. Προσθέτουµε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν τα κεφτεδάκια.
  5. Προσθέτουµε τον κόλιανδρο (ή τον µαϊντανό) και ανακατεύουµε.
  6. Σπάµε προσεκτικά τα αυγά στο τηγάνι και τα µαγειρεύουµε, χωρίς να ανακατεύουµε, µέχρι να γίνουν µελάτα.
  7. Αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε τα κεφτεδάκια µε ξεροψηµένο ψωµί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών