20'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια με πλαντέινς και γαρίδες, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αλατοπιπερώνουμε.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά, να σφίξει ελαφρώς.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε αρκετό σουσάμι.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες (θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας) και τους περνάμε από το σουσάμι, έτσι ώστε να καλυφθούν.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Αν θέλουμε, συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με γιαούρτι της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.