15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Για τα κεφτεδάκια τόνου
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας, τον βάζουμε σε ένα μπολ και τον «σπάμε» με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μικροσκοπικά κομμάτια.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να ενωθούν.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για την σάλτσα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με τα υγρά τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δυόσμο, αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6 – 7 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάζει πολύ απαλά.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά.
- Αν κατά το μαγείρεμα, σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους.
Συνοδεύουμε με :
- Ένα λευκό πιλάφι με μπασμάτι ή κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.