20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

  1. Σε ένα µπολ ζυµώνουµε τον χοιρινό και τον µοσχαρίσιο κιµά, το σκόρδο, το ψωµί, τα µπαχαρικά και το αυγό σε ένα µπολ και αλατοπιπερώνουµε.
  2. Ζυµώνουµε µε το χέρι µέχρι το µείγµα να είναι απαλό και να µην κολλάει στα τοιχώµατα του µπολ.
  3. Βάζουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Πλάθουµε το µείγµα σε στρογγυλούς µικρούς κεφτέδες, περίπου 30 γρ. τον καθένα.
  5. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουµε τα κεφτεδάκια (σε δόσεις), χωρίς να τα αλευρώσουµε, για περίπου 2-3 λεπτά, µέχρι να σκουρύνουν.
  6. Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Σάλτσα

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για περίπου 3 λεπτά ή µέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουµε το σκόρδο και σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµη.
  3. ∆υναµώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε το λευκό κρασί και βράζουµε για 2 λεπτά, µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τον ντοµατοπελτέ και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε για 10 λεπτά.
  5. Προσθέτουµε το καγιέν, τον αρακά, τους κεφτέδες και αλατοπίπερο και σιγοµαγειρεύουµε για 5-10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών