20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
- Για τους κεφτέδες με πικάντικη σάλτσα, σε ένα µπολ ζυµώνουµε τον χοιρινό και τον µοσχαρίσιο κιµά, το σκόρδο, το ψωµί, τα µπαχαρικά και το αυγό σε ένα µπολ και αλατοπιπερώνουµε.
- Ζυµώνουµε µε το χέρι µέχρι το µείγµα να είναι απαλό και να µην κολλάει στα τοιχώµατα του µπολ.
- Βάζουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουµε το µείγµα σε στρογγυλούς µικρούς κεφτέδες, περίπου 30 γρ. τον καθένα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουµε τα κεφτεδάκια (σε δόσεις), χωρίς να τα αλευρώσουµε, για περίπου 2-3 λεπτά, µέχρι να σκουρύνουν.
- Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σάλτσα
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για περίπου 3 λεπτά ή µέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουµε το σκόρδο και σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµη.
- ∆υναµώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε το λευκό κρασί και βράζουµε για 2 λεπτά, µέχρι να εξατµιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τον ντοµατοπελτέ και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουµε το καγιέν, τον αρακά, τους κεφτέδες και αλατοπίπερο και σιγοµαγειρεύουµε για 5-10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουµε τους κεφτέδες με πικάντικη σάλτσα ζεστούς.