ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες με φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο, πανέΚεφτέδες με φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο, πανέ
40' προετοιμασία
35' τηγάνισμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: για 25 - 30 κεφτέδες

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για τους κεφτέδες με σπανάκι και μυρωδικά, παναρισμένοι σε ασπράδι ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το σπανάκι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια, το μάραθο (ή τον άνηθο), τους κρόκους, το γάλα, 1 κουτ.γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Ζυμώνουμε για 2 - 3 λεπτά.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την στην επιφάνεια του μείγματος, και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πανάρισμα και τηγάνισμα

  1. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τη γαλέτα και σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια.
  2. Πλάθουμε με το μείγμα κεφτέδες στρογγυλούς, με βάρος περίπου 35 γρ. τον καθένα.
  3. Στη συνέχεια, τους πλάθουμε με τις παλάμες ελαφρώς μακρόστενους, σαν σουτζουκάκια.
  4. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι, μέχρι να κάψει.
  5. Παίρνουμε έναν-έναν τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους βουτάμε στο ασπράδι και, τέλος, τους περνάμε από τη γαλέτα, καλύπτοντάς τους καλά.
  6. Τους τηγανίζουμε σε δόσεις των 7 - 8 κομματιών η καθεμία, για περίπου 6 - 7 λεπτά.
  7. Στη διάρκεια του τηγανίσματος τους γυρίζουμε τακτικά για να ροδίσουν ομοιόμορφα και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα καμένα υπολείμματα ασπραδιού από το λάδι.

Στον ποτήρι μας : Σίγουρα µια δροσερή αρωµατική και µε οξύτητα Ρετσίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 59.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών