20' προετοιμασία
25' τηγάνισμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες μυρωδικών, κάνουμε ως εξής: Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε όλα τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και αλατοπιπερώνουμε
  2. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, στύβοντας απαλά τα υλικά για να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα και τη σόδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον τραχανά και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη).
  6. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας χυλό στο λάδι και τηγανίζουμε, μέχρι να πάρει παντού χρυσαφένιο χρώμα.
  8. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  9. Τότε συνεχίζουμε τηγανίζοντας και τον υπόλοιπο χυλό, σε δόσεις, μέχρι να τελειώσει.
  10. Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια μυρωδικών σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
  11. Συνοδεύουμε με γιαούρτι, ελιές, ντομάτες, κάππαρη και πιπεριές τουρσί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών