ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCarrot cakeCarrot cake
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Τεμάχια: για φόρμα κέικ 26 x 10 εκ.

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για το κέικ καρότου, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το μπράντι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Ενώνουμε το μείγμα αλευριού με το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε το καρότο με τα υγρά του, τη φέτα με τον δυόσμο και ανακατεύουμε ελαφρώς (δεν θέλουμε να ανακατέψουμε πάρα πολύ, γιατί η ζύμη θα σκληρύνει).
  5. Για το ψήσιμο του κέικ καρότου, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
  6. Αλείφουμε τη φόρμα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και μαυροκούκι.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και μαυροκούκι.
  8. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κέικ και να ροδίσει ομοιόμορφα. (Βυθίζουμε ένα λεπτό μαχαίρι στο κέντρο - αν βγαίνει καθαρό, σημαίνει ότι το κέικ μας έχει γίνει.)
  9. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  10. Σερβίρουμε το κέικ καρότου με το πετιμέζι (ραίνουμε λίγο τα κομμάτια μας με αυτό), τους σπόρους ροδιού και τον δυόσμο και συνοδεύουμε με τα στικς καρότου και λίγη μαλακή φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών