45' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Χτυπάμε στο μίξερ για 6-8 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κατόπιν, χαμηλώνοντας κι άλλο την ταχύτητα, ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με το μείγμα του αλευριού.Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ, αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με την άχνη.
  2. ΜυστικόΜπορούμε, αντί για μανταρίνια, να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών