25'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 9Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ με φουντούκια και σοκολάτα, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 6-8 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά και το κονιάκ.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τα φουντούκια με τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 50-55 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε το κέικ με φουντούκια και σοκολάτα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Μυστικά
Μπορούμε, αντί για φουντούκια, να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.