15'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για το κέικ με φυστίκια Αιγίνης ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη σκόνη από φυστίκι Αιγίνης, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση ή το μοιράζουμε σε 10 ατομικά φορμάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με άχνη και ζαχαρωτά ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.