30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα. Άλείφουμε όλο το εσωτερικό του ταψιού με 50 γρ. από το λιωμένο βούτυρο
  2. Πασπαλίζουμε με τα 2/3 της καστανής ζάχαρης τον πυθμένα και τα τοιχώματα του ταψιού.
  3. Τακτοποιούμε ακτινωτά τις φέτες ροδάκινου, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα, χωρίς κενά. Άν χρειαστεί, στρώνουμε και δεύτερη στρώση από φέτες στον πάτο του σκεύους.
  4. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  5. Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αυγό με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  7. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Άνακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη λεία.
  8. Όταν περάσει το 15λεπτο ψήσιμο των φρούτων, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά κατά μέρος και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το κέικ σε μεγάλη πιατέλα, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα καραμελωμένα ροδάκινα. Άν θέλουμε, σερβίρουμε το γλύκισμα με παγωτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών