
30'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα. Άλείφουμε όλο το εσωτερικό του ταψιού με 50 γρ. από το λιωμένο βούτυρο
- Πασπαλίζουμε με τα 2/3 της καστανής ζάχαρης τον πυθμένα και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Τακτοποιούμε ακτινωτά τις φέτες ροδάκινου, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα, χωρίς κενά. Άν χρειαστεί, στρώνουμε και δεύτερη στρώση από φέτες στον πάτο του σκεύους.
- Πασπαλίζουμε με την κανέλα και την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αυγό με τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Άνακατεύουμε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη λεία.
- Όταν περάσει το 15λεπτο ψήσιμο των φρούτων, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά κατά μέρος και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το κέικ σε μεγάλη πιατέλα, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα καραμελωμένα ροδάκινα. Άν θέλουμε, σερβίρουμε το γλύκισμα με παγωτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.