20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για την επιφάνεια

Διαδικασία

  1. Για το ψήσιμο του κέικ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υγρά, δηλαδή το σησαμέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού.
  3. Ανακατεύουμε ελαφρώς με το χέρι. Κατόπιν, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τα αμύγδαλα, τα οποία τοποθετούμε σε ομόκεντρους κύκλους, ξεκινώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια και φροντίζοντας να αφήνουμε ίσες αποστάσεις ανάμεσά τους.
  6. Πασπαλίζουμε το κέικ με το μείγμα σουσαμιού-καστανής ζάχαρης.
  7. Ψήνουμε το κέικ στους 170°C για 45-50 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών