20'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για την επιφάνεια
Διαδικασία
- Για το ψήσιμο του κέικ με σησαμέλαιο και πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υγρά, δηλαδή το σησαμέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε ελαφρώς με το χέρι. Κατόπιν, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τα αμύγδαλα, τα οποία τοποθετούμε σε ομόκεντρους κύκλους, ξεκινώντας από το κέντρο προς την περιφέρεια και φροντίζοντας να αφήνουμε ίσες αποστάσεις ανάμεσά τους.
- Πασπαλίζουμε το κέικ με το μείγμα σουσαμιού-καστανής ζάχαρης.
- Ψήνουμε το κέικ στους 170°C για 45-50 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.