Τη συνταγή μάς έστειλε η Νίκη Παππά. Προέρχεται από το blog της «Βουτυρόμελο» και είναι πραγματικά ένα πολύ νόστιμο και αφράτο κέικ.
15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 12-14 κομμάτιαΓλάσο σοκολάτας
Διαδικασία
- Για το κέικ με σοκολατούχο γάλα και γλάσο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε τις βανιλίνες, χτυπάμε λίγο ακόμα και έπειτα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το milko.
- Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι εξακολουθώντας το χτύπημα σε σιγανή ταχύτητα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι και, αν βγαίνει υγρό, ψήνουμε λίγο ακόμα.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και γλασάρουμε.
Γλάσο
- Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο και τα βάζουμε για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσουν όλα μαζί.
- Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, κάνουμε την ίδια δουλειά στον κανονικό φούρνο για 5 λεπτά (σε μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος).
- Βγάζουμε το μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά και αλείφουμε το κέικ.
- Στολίζουμε με ζαχαρωτά ή με φρέσκες φράουλες ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.
Μυστικά
Αντί για milko, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα με γεύση φράουλας, που θα βρούμε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ, αλλιώς κανονικό γάλα.