Τη συνταγή μάς έστειλε η Νίκη Παππά. Προέρχεται από το blog της «Βουτυρόμελο» και είναι πραγματικά ένα πολύ νόστιμο και αφράτο κέικ.

15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12-14 κομμάτια

Γλάσο σοκολάτας

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ασπρίσει.
  4. Ρίχνουμε τις βανιλίνες, χτυπάμε λίγο ακόμα και έπειτα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το milko.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι εξακολουθώντας το χτύπημα σε σιγανή ταχύτητα.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  8. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι και, αν βγαίνει υγρό, ψήνουμε λίγο ακόμα.
  9. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθεί και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και γλασάρουμε.

Γλάσο

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα, το γάλα και το βούτυρο και τα βάζουμε για 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσουν όλα μαζί.
  2. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, κάνουμε την ίδια δουλειά στον κανονικό φούρνο για 5 λεπτά (σε μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος).
  3. Βγάζουμε το μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά και αλείφουμε το κέικ.
  4. Στολίζουμε με ζαχαρωτά ή με φρέσκες φράουλες ή με ό,τι άλλο μας αρέσει.

Μυστικά

Αντί για milko, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα με γεύση φράουλας, που θα βρούμε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ, αλλιώς κανονικό γάλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών