15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κείκ με ταχίνι και ελαιόλαδο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε το ταχίνι και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα της αρεσκείας μας (διαμέτρου περίπου 20- 22 εκ.), αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
  6. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το κέικ μας με λίγη άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών