
15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κείκ με ταχίνι και ελαιόλαδο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τα αυγά και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το ταχίνι και το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα της αρεσκείας μας (διαμέτρου περίπου 20- 22 εκ.), αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε το κέικ μας με λίγη άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.