20'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Τεμάχια: για 1 κλασική στρογγυλή φόρμα του κέικΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το νηστίσιμο κέικ με σταφίδες, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη σόδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Αδειάζουμε στη φόρμα και στρώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν έγινε βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 56.