ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάφιν κάροτ κέικΜάφιν κάροτ κέικ
25' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεκάκια καρότου, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και μετά προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το αλάτι.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το καρότο και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 10 ατομικά φορμάκια ώστε να γεμίσουν κατά τα 2/3.
  6. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
  7. Ξεφουρνίζουμε τα κεκάκια καρότου και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με την άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών