25'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Κομμάτια: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεκάκια καρότου, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και μετά προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το αλάτι.
- Στο τέλος προσθέτουμε το καρότο και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 10 ατομικά φορμάκια ώστε να γεμίσουν κατά τα 2/3.
- Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε τα κεκάκια καρότου και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με την άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.