Αυτά τα ιδιαίτερα κεμπάπ φτιάχνονται μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, όταν τα μούσμουλα είναι φρέσκα. Η οξύτητα του φρούτου δένει με την έντονη γεύση του κρέατος. Σε πολλά εστιατόρια, το σερβίρουν και σε σούβλα, όπου περνιούνται εναλλάξ τα κεμπάπ με τα μούσμουλα. Αν δεν βρούμε μούσμουλα, χρησιμοποιούμε βερίκοκα ή ψήνουμε τα κεμπαπάκια αραδιασμένα στο ταψί μαζί με ρώγες από κόκκινο σταφύλι (με διαφορετικό αλλά εξίσου ενδιαφέρον αποτέλεσμα).

30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για την συνταγή κεμπάπ μέσα σε μούσμουλα, σε ένα μπολ ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με αλατοπίπερο και τα 150 ml ελαιόλαδο.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πλάθουμε μικρά κεμπάπ στο μέγεθος των μούσμουλων, τα στρώνουμε σε ταψί και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  4. Πλένουμε τα μούσμουλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  5. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι.
  6. Για το ψήσιμο των κεμπάπ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού. Αλατίζουμε.
  8. Βάζουμε ένα κεμπάπ μέσα σε κάθε μισό μούσμουλο, σκεπάζουμε με το άλλο μισό του, στη θέση του κουκουτσιού, και το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
  9. Ραντίζουμε με τα 70 ml ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
  11. Σκορπίζουμε τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού και σερβίρουμε τα κεμπάπ μέσα σε μούσμουλα

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 159.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών