20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον κιμά με ντομάτα, αυγά και κολοκυθάκια, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και 2-3 κουτ. σούπας νερό και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να εξατμιστούν τα υγρά. Τα αδειάζουμε σε μπολ.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά.
- Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με τον άνηθο, τον δυόσμο, το τυρί και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν, και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τον κιμά.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα των αυγών.
- Συνοδεύουμε τον κιμά με ντομάτα, αυγά και κολοκυθάκια με χωριάτικο ψωμί και ντοματοσαλάτα.
Στο ποτήρι μας μια μπίρα barley wine.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.