Η συνταγή για το πιο γνωστό κινέζικο πιάτο με μπόλικα λαχανικά και μυρωδικά που μας μεταφέρουν στην Άπω Ανατολή.

40' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  3. Noodles: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 λίτρα νερό και το βάζουμε να βράσει.
  4. Μόλις κοχλάσει έντονα, αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα νουντλς για 4 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν.
  5. Τα σουρώνουμε.
  6. Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά.
  7. Αν δεν έχουμε γουόκ, χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια κατσαρόλα χαμηλή και φαρδιά, προτιμότερο αντικολλητικά.
  8. Αν δεν είναι μεγάλο το σκεύος, καλό είναι να κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις.
  9. Πρέπει να κάψει καλά το σκεύος, σχεδόν να βγάλει καπνό.
  10. Τότε ρίχνουμε το λάδι, τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το σκόρδο και το τσίλι.
  11. Σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  12. Προσθέτουμε το κινεζικό λάχανο, την πιπεριά Φλωρίνης και τα snow peas και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  13. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα που φτιάξαμε και ψήνουμε για ακόμη λίγα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας.
  14. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  15. Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά ή χλιαρά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών