ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελούδινη ψαρόσουπα µε βραστόψαραΒελούδινη ψαρόσουπα µε βραστόψαρα
30' προετοιμασία
50' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βραστό ψάρι με μαγιονέζα, βάζουμε σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα το κρασί και περίπου 2,5 λίτρα νερό.
  2. Προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι, τα κλωνάρια των μυρωδικών, τη δάφνη, τα πιπέρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει το υγρό, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5-6 λεπτά.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τα καρότα και βράζουμε για άλλα περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και τα καρότα. Τα ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα ξυλάκι για σουβλάκι.
  5. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πατάτες και τα καρότα σε ένα σουρωτό και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  6. Αφήνουμε τα υπόλοιπα υλικά να βράζουν στην κατσαρόλα.
  7. Στον ζωμό της κατσαρόλας που κοχλάζει βυθίζουμε το ψάρι και το βράζουμε για 15-20 λεπτά, όχι παραπάνω για να μη στεγνώσει.
  8. Τραβάμε το ψάρι προσεχτικά με δυο τρυπητές κουτάλες και το αφήνουμε σε ένα ταψάκι να κρυώσει λίγο για να μπορέσουμε να το καθαρίσουμε.
  9. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε για μελλοντική χρήση (π.χ. για ένα πιλάφι).
  10. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρούς κύβους, τους οποίους βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  11. Προσθέτουμε την κάππαρη, το αγγουράκι τουρσί και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  12. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι μαγιονέζα και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.
  13. Ξεψαχνίζουμε το ψάρι προσεχτικά, αφήνοντας άθικτα το κεφάλι, το κεντρικό κόκαλο και την ουρά του.
  14. Βάζουμε τα ψαχνά στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα ακόμα και ανακατεύουμε καλά.
  15. Απλώνουμε το ξεκοκαλισμένο ψάρι σε μια πιατέλα και «ανακατασκευάζουμε» τον κορμό του με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  16. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση μαγιονέζας.
  17. Πασπαλίζουμε το ψάρι με τα φρέσκα μυρωδικά.
  18. Για να στολίσουμε το ψάρι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη κάππαρη και λίγα αγγουράκια τουρσί ακόμη. Επίσης, μπορούμε να κρατήσουμε μερικά κομμάτια καρότου για να διανθίσουμε το σχέδιο. Εν ολίγοις, αυτοσχεδιάζουμε ανάλογα με τη διάθεση και την όρεξή μας.
  19. Βάζουμε την πιατέλα με το ψάρι στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος, για να κρυώσει καλά.
  20. Σερβίρουμε το ψάρι με καλό ζυμωτό ψωμί.

Μυστικά

Τον ζωμό μην τον πετάξετε. Χρησιμοποιήστε τον για να φτιάξετε ένα πιλάφι θαλασσινό.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών