Απλή και εύκολη στην παρασκευή της η μους του Στέλιου θα γίνει το γλυκό των φετινών Χριστουγέννων.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W, για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα).
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα αφράτο, λείο και ανοιχτόχρωμο. Αδειάζουμε τα χτυπημένα αυγά στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα της μους σε μεγάλο διάφανο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε με φλούδες σοκολάτας ή έτοιμο τρίμμα και λίγη άχνη ζάχαρη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών