30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12 - 15

Διαδικασία

  1. 1. Φτιάχνουμε την κρέμα Ανθος αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούμε 1 λίτρο γάλα και 4 κουταλιές ζάχαρη, αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται. Οταν η κρέμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος. Την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Φτιάχνουμε το ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 35 x 25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30 x 30 εκ. Αλείφουμε τα μπισκότα με λίγο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Από πάνω βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν, αδειάζουμε προσεκτικά από πάνω το ζελέ, που θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει, αλλά να μην έχει σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες.
  3. Μυστικά
  4. Αλείφουμε τα μπισκότα με πινέλο και δεν τα βουτάμε μέσα στο γάλα, για να μη μουλιάσουν υπερβολικά.
  5. Αν θέλουμε, για το ράντισμα των μπισκότων χρησιμοποιούμε 2 κουτ. σούπας γάλα + 2 κουτ. σούπας κονιάκ.
  6. Για πιο φραουλένια γεύση, στην παρασκευή του ζελέ αντικαθιστούμε τα 2 ποτήρια νερό με έτοιμο χυμό φράουλα.
  7. Αν παραπήξει το ζελέ, πριν το απλώσουμε, δεν το πετάμε. Το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε σε πολύ αραιή φωτιά ώστε να ξαναγίνει κάπως ρευστό.
  8. Αξίζει να δοκιμάσουμε το γλυκό και με άλλο είδος μπισκότου: digestive ή πτι μπερ ολικής αλέσεως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών