20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοκοράκι με γλιστρίδα καθαρίζουμε τη γλιστρίδα, κρατώντας μόνο τα τρυφερά κοτσάνια και τα φύλλα και ύστερα πλένουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Πλένουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς τον κόκορα και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο κόκορας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τη γλιστρίδα και την καυτερή πιπεριά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας του κόκορα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 171.