15'
προετοιμασία
1 ώρα και 15' ψήσιμο
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το ψήσιμο
Διαδικασία
- Βάζουμε την μπίρα, το λάδι και αλατοπίπερο σε μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τον κόκορα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τα λεμόνια και το μπουκέτο μυρωδικών και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες, γυρίζοντάς τον μία φορά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βγάζουμε τον κόκορα από τη μαρινάδα και τον βάζουμε σε ταψί. Γύρω του τακτοποιούμε τα σκόρδα και τα λεμόνια.
- Ραντίζουμε τον κόκορα με τα 50 ml λάδι για το ψήσιμο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια από τα μυρωδικά και βάζουμε όσα μπορούμε ανάμεσα στο δέρμα και το ψαχνό. Πασπαλίζουμε τον κόκορα με τα υπόλοιπα.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει.
Μια πλούσια red ale.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.