15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ψήσιμο

Διαδικασία

  1. Βάζουμε την μπίρα, το λάδι και αλατοπίπερο σε μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τον κόκορα.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα λεμόνια και το μπουκέτο μυρωδικών και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες, γυρίζοντάς τον μία φορά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Βγάζουμε τον κόκορα από τη μαρινάδα και τον βάζουμε σε ταψί. Γύρω του τακτοποιούμε τα σκόρδα και τα λεμόνια.
  5. Ραντίζουμε τον κόκορα με τα 50 ml λάδι για το ψήσιμο και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια από τα μυρωδικά και βάζουμε όσα μπορούμε ανάμεσα στο δέρμα και το ψαχνό. Πασπαλίζουμε τον κόκορα με τα υπόλοιπα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει.

Μια πλούσια red ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

Άρθρα και Συνταγές με Κόκορας

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών