ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα με κολοκύθα, τυριά και δυόσμοΤάρτα με κολοκύθα, τυριά και δυόσμο
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κολοκύθα γιαχνί με φέτα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου άλλα 1-2 λεπτά.
  3. Βάζουμε την κολοκύθα και το καρότο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν.
  4. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει τα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 -25 λεπτά, έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα.
  6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε την κολοκύθα γιαχνί με φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών