ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚολοκύθα στον φούρνο με κεφαλοτύριΚολοκύθα στον φούρνο με κεφαλοτύρι
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την κολοκύθα με μανιτάρια ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα απλώνουμε τη μισή κολοκύθα και από πάνω τα μισά μανιτάρια.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  3. Απλώνουμε το μισό από το μείγμα στα μανιτάρια.
  4. Συνεχίζουμε με στρώσεις από την υπόλοιπη κολοκύθα και τα μανιτάρια.
  5. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας και 150 ml ζεστό νερό.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  7. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-6 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λευκά, αρωματικά κρασιά: Μοσχοφίλερο, Κυδωνίτσα ή Μαλαγουζιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών