10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, το πετιμέζι, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε την κολοκύθα και το τυρί και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Στρώνουμε ένα ρηχό ταψί (που ιδανικά να χωράει την κολοκύθα ακριβώς), αδειάζουμε το μείγμα κολοκύθας και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και η κολοκύθα και το τυρί.
  3. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με αυγά μάτια με απάκι ή προσούτο.
  4. Στο ποτήρι μας ένα λευκό of dry αρωματικό κρασί, περασμένο ελάχιστα από βαρέλι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών